Звездите на “Планета” се обединиха в подкрепа на дома на отец Иван от Нови Хан

Звездите на “Планета” се обединиха в подкрепа на дома на отец Иван от Нови Хан

Анелия, Гергана, Даяна, Джена, Мария, Дамян Попов, Крум и гримьорът Борислав Соколов – Бони се включиха в благородна инициатива, организирана от в. “България Днес”. Каузата бе в подкрепа на дома за сираци “Св. Николай” към манастир “Св. Троица” на отец Иван в Нови хан. Млади, възрастни, хора със и без възможности и популярни лица обединиха сили, за да занесат всевъзможни провизии за децата, които отецът приютява. Както повечето вече знаят, отец Иван претърпя катастрофа и все още се намира в болница. На него му предстои тежко възстановяване заради счупването на десния му крак - поне 3-4 месеца. С наближаването на зимата пък провизиите в приюта съвсем намаляват и затова екипът на в-к “България Днес” решава да организира акция за събиране на храна и продукти за децата.
Звездите на телевизия “Планета” и още много известни актьори, певци и популярни лица протегнаха ръка за помощ и в резултат бе събран огромен бус, пълен с всякакви храни, памперси, захарни и макаронени изделия, олио и брашно.

“Благодарността на сираците в приюта в Нови хан не може да се опише с думи. Очите на децата блестяха от радост, някои от родителите им се разплакаха. Самият отец Иван вярва в добрината на българите. Неговите най-големи притеснения, въпреки че все още се възстановява от катастрофата, бяха дали децата в Нови хан ще успеят да се справят без него”, написа екипът на вестника часове след края на акцията.

“Бог да пази всички добри хора, които искат да помогнат!”, пък бяха думите, с които отец Иван благодари на всички, които отвориха сърцата си и помогнаха на приюта.

Снимки : в. “България Днес”

КАТЕГОРИИ