Звездни именици на Еньовден

Звездни именици на Еньовден

Един от най-почитаните летни празници е Еньовден. Според народните вярвания, това е най-дългия ден от годината, в който слънцето се разкрива в цялата си сила, след което бавно започва да умира. Точно това е и причината основните обичаи да се изпълняват преди изгрев слънце и особено събирането на билки, които са най-лековити в нощта срещу Еньовден.
На 24 юни имен ден празнуват и част от изпълнителите на музикална компания “Пайнер”, сред които са Яница и Янко Неделчев. Двамата именици с радост посрещат този ден и разкриват, че името им винаги им е носило много късмет. Те са добре запознати с обичаите, които се изпълняват на този ден и вярват в силата на билките. Яница разкрива, че и тази година ще отбележи своя имен ден, а по-интересно е, че ще бъде със своите почитатели. Певицата е специален музикален гост за празника на Годеч, където ще поздрави всички, както с поп-фолк хитовете си, така и с обичани фолклорни мелодии. Янко Неделчев също ще отбележи имения си ден и няма да пропусне да почерпи близки и приятели за здраве. Певецът е щастлив, че и това лято му предстоят много срещи с публиката, като е помислил да ги зарадва и с нови песни.
На Еньовден още празнуват Деян Митев и Диляна Динева, чиито имена народната традиция също свързва с празника на билките.
Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета” честитят имения ден на всички, които днес празнуват и им пожелават здраве, щастие и много късмет!

КАТЕГОРИИ