“Бащино огнище” представя брой 600 за Великден

“Бащино огнище” представя брой 600 за Великден

Православният свят чества Възкресение Христово! А с предаването за традиции и новаторство на телевизия “Планета Фолк” - “Бащино огнище”, зрителите могат да почувстват духовното тържество на празника. Това е повод да поканим новоизбрания Неврокопски митрополит Серафим да отправи приветствие към целия народ

“Да празнуваме Христовото Възкресение означава да променим себе си и да се изпълваме с вяра, надежда и опование в Бога”, казва в словото си Негово Високопреосвещенство.

Най-обичаният народен изпълнител от Неврокопска епархия, Иван Дяков, също ще отправи своите Великденски пожелания към зрителите. Естествено, неговият поздрав е с песен, защото заедно с дъщеря си Ивана, преди дни заснеха видеоверсия на най-новата си песен “Великден”.
В “Бащино огнище” Иван Дяков разказва как се чества Великден в Пиринския край, една традиция, съхранена до днес, част от която е включена и във видеото на песента.
С Възкресение Христово е свързана и срещата с талантливата художничка Лили Владимирова – автор на прекрасни икони и църковен стенопис.
Часове преди заминаването си за Южна Африка, оркестър Канарите споделят как се подготвят и какви песни ще представят по време на своите концерти в Йоханесбург.

“Радваме се, че една наша мечта се сбъдна”, не крие вълнението си солистката Надя Стоева. “Заминаваме целия оркестър, заедно със Сестри Диневи, защото сме поканени да изнесем няколко концерта на българите в ЮАР. Това ще е едно много вълнуващо турне, защото отиваме в една страна, на един континент, където не сме били досега”, допълва певицата.

Ръководителят на “Канарите” - Атанас Стоев, не крие, че времето за тези концерти не е избрано случайно – поводът са големите християнски празници Великден и Гергьовден.

“Ще направим една хубава среща, ние да им посвирим и да им попеем , а те да се повеселят по български”, с усмивка добавя големият музикант.

И както обещахме на зрителите миналата седмица, в “Бащино огнище” отново ще гостува Пепи Христозова, за да представи песните от албума “Вино да се лее, песен да се пее”. С нея ще бъде и една красива малка госпожица, за която изпълнителката отделя почти цялото си свободно време в последните месеци, а коя е тя, предстои да научите.
Предаването е изпълнено с хубави народни песни, които ще заредят зрителите с национален дух и празнично настроение, за да си кажем “Христос Възкресе”!

 

КАТЕГОРИИ