История

”Планета” – Българската музикална телевизия

През последните 30 години жанрът “поп-фолк” са наложи като новата българска музика, а изпълнителите – като едни от най-големите музикални звезди в България. Безспорно заслуга за това има Музикална компания “Пайнер”, създаваща най-големите хитове и звезди на България, а също и телевизионните канали с марката “Планета”, които излъчват уникална за страната и Европа собствена музикална програма.

2001 година - Началото

2001 година е паметна за най-популярната музика в България, защото тогава телевизия ”Планета” стартира своята програма. Музикалната медия много бързо спечели сърцата на почитателите и се превърна в една от най-желаните и популярни не само в България, но и на Балканите. От 2004 г. турнетата “Планета Прима” и след това и “Планета Дерби” оставиха трайна следа в концертния живот на страната. За тях се създадоха много хитове, а те родиха истински музикални идоли.

2007 – Поздрав от България

Влизането на България в Европейския съюз през 2007 година бе белязано и от старта на фолклорния телевизионен канал ”Планета Фолк”. С него се постарахме да представим многообразието и красотата на българския фолклор, обичаите, съхранените традиции, бита и душевността на българина. Много бързо “Планета Фолк” се превърна в истински посланик на българската музика и култура по света и с право един от най-предпочитаните телевизионни канали от сънародниците ни зад граница. “Поздрав от България” с хубава песен и добро настроение изпраща телевизия “Планета Фолк”.

2010 – Ритъмът на България

През 2010 година ”Планета HD” стана първата българска телевизия, произвеждаща и излъчваща продукцията си в HD-формат. Каналът предложи най-доброто от българската музика, представено от най-популярните и обичани изпълнители на България. Наред с атрактивните видеоклипове и телевизионни шоу-програми, “Планета HD” предложи и голямо разнообразие от концерти и спектакли на живо, много музикални филми и програми. През 2020 г. след старта на Planeta 4K, телевизия “Планета” обедини програмата си и вече я предлага на зрителите в SD и HD формат.

2020 – Виж музиката - #SeaTheMusic

Новото начало за телевизия “Планета” дойде през 2020 година, когато на 17 септември за първи път в българския телевизионен ефир бе излъчен сигналът на Planeta 4K. Приехме новото предизвикателство и създадохме първия в България телевизионен канал в UltraHD 4K формат с изцяло собствено съдържание. Неслучайно и слоганът на телевизия Planeta 4K е “See The Music / Виж музиката”, защото с новия канал зрителите ще почувстват със сетивата си телевизионното качество, което заслужават. Търсете националния музикален канал Planeta 4K при Вашия доставчик на телевизионно съдържание.