10 години с телевизия “Планета HD” – ритъмът на България

10 години с телевизия “Планета HD” – ритъмът на България

Точно преди 10 години, по това време, в българския телевизионен ефир се появи “Планета HD”. Телевизионният канал бе първият български в High-definition формат, излъчващ изцяло собствена продукция. Музикална компания “Пайнер” отдавна се подготвяше за това предизвикателство и успя да заснеме доста видеоклипове в различни музикални жанрове в този иновативен формат за времето си. Днес “Пайнер” и “Планета” също са в крак с новостите в световен мащаб и от 2014 г. цялата продукция се снима в Ultrа High-definition – 4K резолюция.

10 години с телевизия “Планета HD”, 10 години отлично качество на звук и картина на видеоклиповете на звездите на България. А също и на концертите, които музикалната медия организира. Затова този уикенд искаме да зарадваме своите зрители навсякъде по света с един спектакъл, оставил следа в музикалния живот. “17 мига “Планета” събра най-обичаните и популярни изпълнители в зала “Арена Армеец” на 4 декември 2018 г. Шоуто бе наистина впечатляващо, зрелищно, пищно и провокативно.

Зрителите ще видят отново тази феерия от звук и светлина в петък, събота и неделя. Началният час на шоуто е 21:00 часа по “Планета” и от 23:00 часа – по “Планета HD”. Така заедно ще отпразнуваме още веднъж не само 17-ия рожден ден на най-обичаната и популярна музикална медия в България - “Планета“, а и 10-годишния юбилей на телевизия “Планета HD”.

Този уикенд концерт ще има и в програмата на телевизия “Планета Фолк” и той ще бъде посветен на 24 май – най-светлият български духовен празник. Избрахме да върнем зрителите в зала 1 на НДК - София на концерта на Поли Паскова – “Аз съм, Българийо, твоя дъщеря”.

През пролетта на 2018 г. фолклорната певица събра почитателите на народните ритми, за да пеят и да се веселят заедно с хубави песни и танци. В петък, събота и неделя от 19.30 часа отново ще се докоснете до емоциите в залата и силата на българския фолклор.
И на празник, като на празник! Специално за 10 години телевизия “Планета HD” и Денят на българската просвета и култура, и на славянската писменост, ще предложим тържествена заря. С обичаната мелодия “Телевизия Планета” зрителите ще видят фойерверките, които “Планета 4K” засне специално за годишнината.

КАТЕГОРИИ