12 години “Поздрав от България” с програмата на “Планета Фолк”

12 години “Поздрав от България” с програмата на “Планета Фолк”

На 15 март телевизия “Планета Фолк” празнува своя 12 рожден ден. Голямата мисия, която музикалната медия си постави, е да съхрани и пренесе във времето обичани народни песни. Това е музиката, която ни връща към традициите и е наша национална идентичност, възпитава ни да бъдем повече българи и родолюбци. Програмата на “Планета Фолк” се гледа в цяла Европа и Америка. Това е предпочитан канал, не само за българската общност, но и за много чужденци, които харесват нашия фолклор.
Цяла плеада талантливи изпълнители от музикална компания “Пайнер”, както фолклорни, така и звезди на поп-фолка, възраждат нашия изворен фолклор, дават му нов живот и влагат своя естетика, чувство и цвят на автентичните народни песни. Както и досега, телевизия “Планета Фолк” ще изпраща до своите многобройни приятели в целия свят искрен поздрав от България с песни и танци, от които нито едно сърце не може да остане равнодушно.

Рожденият ден ще бъде отбелязан със специална празнична програма в ефира на телевизия “Планета Фолк” цели три дни. Днес от 14.30 часа зрителите на любимия канал ще имат възможност да видят втора част от големия концерт “25 години Пайнер”, който се състоя в Стара Загора. В 17.30 часа е премиерата на новия брой на предаването “Бащино огнище”, посветен на рождения ден на медията, а от 21.30 часа ще се излъчи фолклорната програма на Ивелина Колева “Чуйте мало и голямо”. В съботната програма на телевизия “Планета Фолк” от 14.30 часа ще звучи китка от обичани мелодии на формация “Паскалев – Пловдив”, а от 21.30 часа ще се излъчи фолклорната програма “Приятели, братя” по случай рождения ден на Иван Дяков. В неделя почитателите на народната музика ще могат да гледат “Стилът си има име” на оркестър “Канарите” от 14.30 часа, а от 21.30 часа – фолклорната част от грандиозния спектакъл на Глория в Зала 1 на НДК, посветен на нейната 20-годишнина на музикалната сцена.

КАТЕГОРИИ