130 години Софийски зоопарк

130 години Софийски зоопарк

В новия брой на “Бащино огнище” ще ви отведем в Софийския зоопарк, любимо кътче за посещение на поколения българи, както и на много туристи и гости на столицата. Зоопаркът е една от емблемите на София. През 2018-та година се навършват 130 години от неговото създаване.

Зрителите на предаването ще видят репортаж от големия благотворителен концерт “Ние обичаме България” в подкрепа на Плевенската Панорама, който се състоя  на 22 май в зала “Арена Армеец” в София. Славка Калчева, Поли Паскова и Веселин Маринов са изпълнителите от музикална компания “Пайнер”, които се включиха в инициативата напълно безвъзмездно. Те споделят какво е за тях да подкрепят такава кауза и какъв пример дават с това.

Концертът бе кулминацията на третото издание на дългосрочната национална кампания  “Ние обичаме България”. Инициативата дава финансова помощ за реставрацията и поддръжката на значими паметници на културата, част от Стоте национални туристически обекта на България. Всички средства, събрани от продадените билети за благотворителния концерт, ще бъдат дарени на панорама “Плевенска епопея 1877” и използвани за реставрация и консервация на художественото платно във впечатляващата зала “Панорама” в музея.

Срещата “Край огнището” тази седмица е с Милко Калайджиев, който разказва за своите най-нови фолклорни проекти.

КАТЕГОРИИ