141 години от Освобождението на София в “Бащино огнище”

141 години от Освобождението на София в “Бащино огнище”

В предаването “Бащино огнище” отбелязваме 141 години от Освобождаването на София от Турско робство. По традиция на 4 януари честванията започват с благодарствен молебен в храма “Света Неделя”, където на тази дата през 1878 година, в присъствието на генерал Гурко, се е състояла първата заупокойна служба в памет на загиналите и Тържествен молебен за Освобождението на София.

Ще почетем и 111-я рожден ден на Народния театър “Иван Вазов”. Със специално представление на 3 януари 1907 г. в София отваря врати изключително красивата барокова сграда на първата ни сцена, създадена по проект на двама виенските архитекти – Фердинанд Фелнер и Херман Хелмер.
Гости в първото “Бащино огнище” за 2019-та година са Преслава, Ивелина Колева и Иван Дяков.

Преслава споделя как се чувства в ролята на майка и не пропуска да отправи своето Новогодишно пожелание:

“Да сме живи и здрави! Всеки каквото му сърце иска, да се случва, да се сбъдва! Щастлива Нова година!”

В рубриката “От моето Детство” Ивелина Колева разказва за първите песни, както и за тези, които сега пее на малката си племеничка Паола.

2019 година започна с много емоции и вълнения за певицата, свързани с предстоящото й първо голямо Презокеанско турне, което стартира на 18 януари от Ню Йорк. Всички подробности около предстоящото пътуване, зрителите ще научат лично от нея още следващата седмица в “Бащино огнище”.
Ивав Дяков издава, че през 2019-та отбелязва 40 години от началото на своята професионална певческа кариера.

“Един не малък път, изпълнен с голямо творчество, много безсънни нощи, но и с много щастливи мигове и преживявания с песните и музиката. Подготвям една хубава изненада, една хубава емоция за всички мои почитатели!”

КАТЕГОРИИ