16 години “Планета Фолк”

16 години “Планета Фолк”

15 март 2007 година е бележита за почитателите на българската народна музика, защото тогава стартира телевизия “Планета Фолк”. Днес, 16 години по-късно музикалната медия се наложи като най-гледаната българска телевизия за фолклор и това го сочат данните на пипълметрията. “Поздрав от България” е мотото на канала, което напълно оправдава неговото съдържание. Любимите песни на поколения българи и днес звучат от ефира на телевизия “Планета Фолк” и носят радост на всички, независимо в кое кътче на света се намират.
2
16-та годишнина на телевизия “Планета Фолк” в най-женския месец – март бе повод и за музикалната класация Top 5 PlanetaOfficial. Тя е посветена на дамите в “Планета Фолк” с най-много хитови видеоклипове през 2022 г. Сред тях като най-продуктивна се очертава Райна. Певицата с любов изпълнява фолклора на своя роден край, но все по-често включва в репертоара си и мелодии от други фолклорни области. Валя също се постара през 2022 година да радва почитателите си с хубави народни песни, същото се отнася и за Ивелина Колева, която дори представи и нов музикален албум. “Невено моме” е неговото заглавие и включва 13 песни, сред което и дуети с Преслава, Николай Славеев, Пепи Христозова и Здравко Мандаджиев.
В Top 5 PlanetaOfficial се отличават още Ангелина Милева и фолклорният дует Калина и Невена. Те също се постараха 2022 година да остави следа в творчеството им.
Честит празник на всички почитатели на българския фолклор, големи приятели и на телевизия “Планета Фолк”!

КАТЕГОРИИ