20 години от нашата музикална история

20 години от нашата музикална история

Каквото и хубаво да кажем за Глория, ще бъде вярно, но и недостатъчно. Просто вижте двойното DVD, което вече е на музикалния пазар - 20 години от новата българска музикална история, показващи само част от нейното музикалното богатство, създадено през годините.
“20 години на сцена” е пълен запис на изумителния концерт на Примата в зала №1 на НДК - четвърти поред самостоятелен концерт, най-впечатляващият, най-запомнящият се. Този видеозапис, колкото и пълен да е, не може да покаже всичко, но обяснява най-важното - защо от години Глория е певицата с най-вярната фенска общност. Невъзможно е да се предаде на хартия емоционалния транс, изпълващ залата. Концертът е достатъчно значим музикален факт, със свое запазено място сред съвременните музикални явления. Видеопаметта за него ще накара едни да си спомнят, а другите да почувстват магията на музикалния феномен Глория.
Съвсем накратко фактологията на видеоалбума е следната: 38 песни от различните музикални периоди на Глория - попфолк и фолклор. Като се започне от ранните хитове: “Щастието е магия”, “Ангел с дяволска душа”, За добро или зло”, “Оставете ме на мира”, “Приятелко ти моя най-добра”, “Носталгия” и др.
Естествено основно е фокусирането върху доминантния период на Примата: “Златна клетка”, “Ако бях се родила река”, “Феникс”, “Лабиринт”, “Крепост”, “Изповед”, “Ако те няма” и др. Почитателите не са лишени и от най-новите й хитове като: “Кралица”, “Пясъчни кули”, “Безсъние”, “Изсвирете нещо ударно”. Глория представя и 5 от дуетите си - с дъщеря си Симона и с близките си приятели - Тони Дачева, Николай Славеев и Азис: “Ако счупят всяка нота”, “Жените са цветя”, “Катерино моме”, “Назад, назад, моме Калино”, “Не сме безгрешни”. Дори да не си сред най-запалените фенове на звездата, като гледаш видеото, неусетно запяваш всяка от песните й. Изненадан си, че знаеш текстовете им. А това е обяснението за всичко и комплимент за Глория. Песните й се знаят и ще се пеят винаги.

КАТЕГОРИИ