39 години Атанас Стоев - Канара спазва свещен обет

39 години Атанас Стоев - Канара спазва свещен обет

На големия християнски празник Успение Богородично ръководителят на оркестър “Канарите”, Атанас Стоев, спазва свещен обет, даден преди 39 години. И днес обичаният музикант и неговите колеги свириха в Бачково, а хонорара си те ще дарят на Бачковската чудотворна икона на Пресвета Богородица. В чест на празника, Атанас Стоев, избра да представи най-новия клип на оркестъра, “Севдице, Невяно”, именно днес. Неслучайно видеото е заснето в красивия естествен декор край Бачковския манастир “Успение Богородично”.

Атанас Стоев е автор на музиката, текста и аранжимента, а песента е посветена на реална личност:

“Тематиката и поводът да създам “Севдице, Невяно” е една наша семейна приятелка, която е аптекарка в Несебър. Тя носи красивото име Невяна и е олицетворение на една истинска жена и българка в днешното съвремие. Затова и текстът е адресиран, не само към нейното име, но и към нейната душевност и характер”, разкрива пред www.planeta.tv Атанас Стоев.

За почитателите на хубавата народна музика, оркестър “Канарите” са подготвили още един нов клип, който е на песента “Животът е един”. Премиерата предстои съвсем скоро.

КАТЕГОРИИ