“80 лета на Чирпанската земя” с оркестър “Канарите” и Джена

“80 лета на Чирпанската земя” с оркестър “Канарите” и Джена

На празника на Съединението, 6 септември, площад “Съединение” в Чирпан събира мало и голямо за празничния юбилеен концерт на най-обичания тракийски оркестър – “Канарите”. На сцената до Атанас Стоев – Канара, музикантите и солистките Надя Стоева и Снежана Донева ще застане и Джена като специален гост-изпълнител. Този музикален спектакъл е посветен и на предстоящия 80 годишен юбилей на създателя на прочутия оркестър Атанас Стоев – Канара, който през 2025 година има и още един юбилей – 50 години от създаването на формацията.
Атанас Стоев – Канара е начело на своя оркестър вече половин век. Прочутият музикант и “Канарите” радват почитателите на фолклорните ритми както в страната ни, така и в чужбина. Атанас Стоев е роден на 2 декември 1944 г. в Чирпан и от дете свири на акордеон. Той е автор на текста и музиката на редица хитове, без които не минава нито една сватба или тържество във всяко българско семейство.
2

“Всичко ни е дадено от Всевишния, споделя пред журналисти Атанас Стоев – Канара. - Изпитанията са проверки във времето, човек не може да иска само добро и само хубаво. И когато дойдат, и се случат недобри неща, аз ги приемам абсолютно като изпитания. И както за хубавото, така и за лошото казвам: Господи, благодаря ти, че избираш мен и то по този начин, защото аз, като всички хора, мечтая за добро и постижения, но всичко се постига с много изпитания.”

3
Изпитание, но в положителна посока за Атанас Стоев и “Канарите” ще бъде този юбилеен концерт в Чирпан, защото почитателите на хубавата музика са много и всички те искат да се докоснат до първоизточника, до извора, до съвършенството. От сега приятелите на тракийската музика пишат:

“Успех на концерта, много овации от великата публика… Сърдечни поздрави от далечна Южна Африка и пожелания за още много юбилейни концерти. Обичаме ви!... Уважение и респект към вас г-н Стоев и към целия ви оркестър! Бъдете здрави и благословени! С удоволствие слушаме прекрасната ви музика! Неповторими сте!... Един незабравим оркестър - пълните душата ми като ви слушам. Поклон пред ръководителя Атанас Стоев, съпругата му Надя и целия екип. Бъдете здрави и продължавайте все така. Надяваме се и ще се радваме много да бъдем на този празник в Чирпан с най-добрите музиканти на България…”

Юбилейният концерт “80 лета на Чирпанската земя” на оркестър “Канарите” и Джена ще започне точно в 19.00 часа на 6 септември на площад “Съединение” в Чирпан.

КАТЕГОРИИ