Айшенур пя за училището в Скравена

Айшенур пя за училището в Скравена

Народната певица Айшенур бе звездата в тържествения концерт за отбелязване на 195 години просветно дело и патронния празник на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в село Скравена на 23 май. Всъщност тържественият концерт бе само ефектен финал на празничната програма, стартирала още в началото на месеца. Спортни състезания, викторина, откриване на кабинет по безопасност на движението, откриване на музейна сбирка с експонати за просветното дело от 1820 г. до днес и историята на училището в предмети и снимков материал, тържествено освещаване на училищното знаме, са само част от събитията през тези празнични седмици. 
Залата на читалище “19-ти февруари” не успя да побере всички желаещи да участват в юбилейното тържество. Присъстваха и множество официални гости, народни представители, заместник-министри, общински съветници, експерти, общественици, бивши директори, преподаватели и възпитаници на училището. Директорът на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” Петко Петков отправи приветствено слово към присъстващите и удостои с почетен знак на училището трима от преподавателите. В деловата част на тържеството бе прочетен и поздравителен адрес от от проф. Тодор Танев.
Програмата започна с историческа справка от началото на просветното дело до днешни дни. Участие в спектакъла взеха възпитаници на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, децата от ОДЗ “Детелина”, детска вокална група към НЧ “Христо Ботев 1884”. На финала младата певица от музикална компания “Пайнер” Айшенур зарадва публиката с букет от български народни песни, сред които и нейните “Залюбих, мари мамо”, “Мерак се пусти разпаля” и “Невестино хоро”.

КАТЕГОРИИ