Албумът “Горд баща” зарадва почитателите на народната музика

Албумът “Горд баща” зарадва почитателите на народната музика

Четвъртият самостоятелен албум на Здравко Мандаджиев, “Горд баща”, вече е в търговската мрежа за радост на почитателите на народната музика. Народният певец е включил 10 фолклорни мелодии от различни етнографски области: тракийски, родопски, северняшки, граовски и др. “Горд баща” е своеобразна разходка по българските земи с мелодиите, които певецът харесва в момента. Всички песни имат видеореализации, а “Бате Василе”, “Сватба голяма” и “Горд баща” са сред любимите на телевизионната аудитория. Песните за албума “Горд баща” са създавани, селектирани и записвани близо две години. Здравко Мандаджиев е композитор на музиката за две от песните си, Ивелина Колева, Иван Паскалев и Деян Асенов - на по една, а останалите 5 заглавия са народни песни.

Три от песните са дуетни: “Бате Василе” е с Ивелина Колева, “Сватба голяма” с Формация Паскалев - Пловдив и “Зьомни ма, момне ли” с Руса Каврошилова. Албумът “Горд баща” е с подчертана богата звучност, за която допринасят и големия брой гост-музиканти, участвали в записите на песните. Албумът “Горд баща” е четвърти самостоятелен албум за Здравко Мандаджиев, но той има и дуетен албум “Земи огин, запали ме” с народната певица Поли Паскова.
Здравко признава, че новият албум е с огромна емоционална стойност за него, най-вече заради заглавната песен, създадена и посветена на първородния му син, но и заради личните моменти в останалите авторски мелодии, включени в албума. “Горд баща” е и първата песен, селектирана за този албум. Ако се погледне от известна дистанция, макар и само с 10 заглавия, албумът изгражда една цяла житейска история: моминство и ергенлък, харесване, сватба голяма, първа рожба, грижи и виното като лек за житейските болки.

КАТЕГОРИИ