Албумът “Пуста младост” на оркестър “Пловдив” вече е факт

Албумът “Пуста младост” на оркестър “Пловдив” вече е факт

Младостта като извор на вдъхновение, творческа енергия и на желание да се потопиш в света на родния фолклор, е идеята на новия проект на оркестър “Пловдив”. “Пуста младост” е четвъртият фолклорен албум на оркестъра и предлага на почитателите им 15 композиции. 11 от мелодиите са народни, три са авторски на ръководителя на оркестъра, Славчо Александров и една песен е на Надка Караджова. Музикалната палитра на албума е доста богата, с разнообразно звучене, като композициите са основно тракийски и македонски, но има и пазарджишки, северняшки, дори и поп парче с фолклорни мотиви. Част от песните са събрани в три хороводни китки: тракийска, македонска, северняшка.

Приятно впечатление оставят съвместните проекти с други популярни изпълнители, което прави вокалната характеристика на песните още по-богата и интересна. Гласът на Родопите, Николай Славеев, се включва впечатляващо към трите певици в “Ивановден”. Съвместно с квартет “Славей” са записани песните “Дзън, дзън, Ганке ле” и “Снощи седенки кладохме”. Най-голяма приятелска подкрепа оркестър “Пловдив” получава в записа на песента “Весела компания”, където се включват Росица Пейчева, Ивелина Колева, Пепи Христозова, Деян Митев, Здравко Мандаджиев и Борис Дали.
“Пуста младост” е първият албум, който оркестъра записва в актуалния си състав: Славчо Александров, Цонка Нанова, Михаела Костуркова, Николина Атанасова, Диян Антонов и Любомир Толумбаджиев. Песните от албума “Пуста младост” имат видеоклипове и са познати на зрителите на “Планета Фолк” и “Планета”, както и в официалния канал Planeta Folk Official в YouTube.

Солистката на оркестър “Пловдив”, Цонка Нанова, споделя пред www.planeta.tv, че в своето творчество винаги са водени от стремежа да създават хубава музика:

“Ние имаме свой музикален облик, различими сме за публиката, като сме се придържали винаги към авторската музика, създавана от ръководителя на оркестъра, Славчо Александров, но в същото време не сме спирали да пресъздаваме и да интерпретираме образци от автентичния фолклор. Твърде взискателни сме в начина си на работа и за да пуснем една песен в завършен вид, изискваме много от себе си, винаги се стремим публиката да харесва нашите изпълнения, нашите нови песни и не можем да си позволим да прибързаме някой нов проект, който да не е изпипан максимално.”

На свой ред ръководителя на оркестър “Пловдив”, Славчо Александров, описва накратко новия албум “Пуста младост” така:

“В този албум песните ни са ритмични и динамични, и провокират хората към веселие, да заиграят, да танцуват и да се веселят.”

КАТЕГОРИИ