Албумът “Заспало е челебийче“ на Росица Пейчева носи наслада на ценителите на фолклора

Албумът “Заспало е челебийче“ на Росица Пейчева носи наслада на ценителите на фолклора

В музикалните магазини в цялата страна и онлайн, в мрежата на eMAG, почитателите на българския фолклор вече могат да открият новия самостоятелен фолклорен албум на Росица Пейчева. Музикалният проект носи заглавие “Заспало е челебийче“, а появата му е посветена на 30-годишния творчески юбилей на обичаната родопска певица.

“Реших да покажа едно свое различно лице като изпълнител за своя юбилей, защото вярвам, че за един музикант, професионалист, не трябва да има ограничения. Напротив, трябва да покаже пъстротата на своя талант, глас и в годините да разгръща потенциала си. Затова този път ще представя себе си в по-различна светлина. Включила съм както вече познати песни, така също и нови композиции от българска народна музика, които старателно подбрахме с музикална компания “Пайнер“ от различни фолклорни области“, сподели идеята, от която е била водена Росица Пейчева при създаване на новия си албум.


“Заспало е челебийче“ включва 16 красиви мелодии, събрани в CD и CD+DVD DELUXE EDITION. Въздействащите изпълнения на Росица Пейчева очароват и разкриват богатството и пъстротата на нейния талант. Първите почитатели, докоснали се до албума, дават категорична оценка, че той е истинска наслада за сетивата, в чийто подбор и създаване ярко личи професионализма на звездата на музикална компания “Пайнер“.
Освен познати и превърнали се в емблематични за Росица Пейчева мелодии, които до този момент не са били представени в албум, “Заспало е челебийче“ представя 7 нови композиции, които направиха своята видеопремиера през лятото на 2021 година в ефира на “Планета Фолк“ и в официалния YouTube канал на медията – Planeta Folk Official. Това са песните “Заспало е челебийче“, “Мари Марийко“, “Станиното лице, мамо“, “Бях пил вино, вино и ракия“, “Я те пракям, Калино моме“, “Жени са, глави“ и “ Мама на Георги думаше“.

За своята интерпретация Росица Пейчева се доверява както на своя опит и академични познания, така също и на професионалните препоръки на главен асистент д-р Данка Цветкова, която е неин дългогодишен консултант при избора на репертоар. С прецизен поглед към характерните особености на всяка фолклорна област, Росица Пейчева представя своя прочит на тези популярни и обичани песни.
Видеоклиповете им са заснети в Лилково от режисьора Радослав Георгиев и екип на телевизия “Планета“. Днес, навръх 1 октомври - Международният ден на музиката, новите видеоклипове, обединени в музикална програма, може да видите премиерно в ефира на телевизия “Планета Фолк“ от 19:30 часа.

 

КАТЕГОРИИ