Анелия: Когато сърцето и разумът са в едно, сме в правилна посока

Анелия: Когато сърцето и разумът са в едно, сме в правилна посока

Неслучайно екипът на “Автограф” избра именно с Анелия да започне Новата година, защото тя е една от любимите певици на България и зрителите много я обичат, но също така неин е и първият видеоклип, появил се в ефира на “Планета” за 2019-та. От ефира на предаването певицата пожелава на всички зрители да бъдат преди всичко живи и здрави. Според нея, когато човек има цели, които да следва, когато има постоянство и търпение, всичко се постига в тоя живот.

“В това съм се убедила. Хората са казали: “Внимавай какво си пожелаваш”. Така че мечтайте и си пожелавайте смело. Аз съм един щастлив човек и когато удари 12-тия час нищо не си пожелах. Това, което имам, ме кара да се чувствам щастлива и в момента съм в страхотен баланс със себе си. Беше ми по-интересно какви късметчета ще ми се паднат от баницата. Естествено имам цели и мечти, които следвам, но като се замисля, наистина нищо не си пожелах. Благодарна съм за това, което Господ ми дава и го оценявам. Да, имам още много неща, които желая да постигна, но съм благодарна с цялото си сърце за това, което имам”, казва певицата.


Анелия разказва за създаването на баладата “Сърцето ми”,  с която тя даде уникален старт на Новата музикална година. Казва, че тази песен съществува от четири години.

“Сменях няколко пъти текста и най-накрая крайния резултат е това. Смятам, че се получи много семпло, но с много истинско послание. Благодаря на Петя Радева за текста и на Ави Бенеди за страхотния аранжимент. Любопитен факт за този проект е, че това е песента, която много трудно изпях. Такова нещо не ми се беше случвало през цялата кариера. Първите ми две изпявания на баладата бяха със съвсем различен вокал, със съвсем различно стъпване на тона. Чак третото ми изпяване беше това, което сега чувате всички вие. И смятам, че това е правилното усещане за тази песен. Тя е с различна постановка, нещо по-различно като изпълнение за мен, звукоизвличането ми, тона ми е съвсем различен, не се пее с такъв раз и атака т.е. смятам, че я представихме по най-добрия начин”, разказва изпълнителката пред водещата Галя Димитрова.


Анелия смята, че е представила баладата в най-подходящото време, въпреки че е била готова преди четири години. Но сега е бил момента, в който е почувствала, че трябва да се появи.

“Истината е, че се водя от първосигналното ми усещане, когато чувам някаква мелодия и песен. Но пък и имам една моя интуиция с годините, която винаги следвам. И когато взимам дадена песен, за мен е важно това усещане да не ме лъже, т.е. да слушам сърцето си, съответно и разума си, защото когато сърцето и разумът са в едно, сме в правилна посока. Но в даден период разума ми казва: “Не, сега не е момента”. И затова смятам, че сега беше най-правилния момент да пусна тази балада.”


На въпроса на зрителката на “Автограф”, Ралица Колева, кое в живота на Анелия я е накарало да направи такава песен и дали има някакъв съдбовен за нея момент, който я е провокирал да изпее толкова силна и въздействаща балада, певицата отговаря така:

“Подсъзнателно определено има някакви неща, които те карат да наредиш текста на песента точно по този начин, да е точно с това послание. Смятам, че всеки в живота си е имал такава силна, истинска, изгаряща любов, която ще помни винаги, в което няма нищо лошо. Това е хубавото на любовта. Тя те кара да се чувстваш жив, тя те променя и съм сигурна, че когато човек изпитва истинска любов, той се променя в добра посока. Хубаво е човек да обича, хубаво е човек да дава”, казва още Анелия в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ