Анелия беше гост на първия Фолклорен фестивал в Лондон

Анелия беше гост на първия Фолклорен фестивал в Лондон

В Деня на светите братя Кирил и Методий и в навечерието на един от най-българските празници, 24 май, Анелия беше почетен гост на първия Фолклорен фестивал в Лондон. Поводът за него беше 18-я рожден ден на в-к “Будилникъ”, а организаторът, инж. Емил Русанов, искрено се надява родолюбивото събитие да се превърне в една хубава традиция. На 11 май в Selby Center в английската столица се събраха наши сънародници, които живеят във Великобритания. През цялото време те пяха и танцуваха на най-големите хитове на звездата на телевизия “Планета”.

Анелия няколко пъти изпя на бис най-новата си песен “Шампион”, която е дует с DJ Живко Микс. Присъстващите много се радваха и на по-старите й хитове, изградили я като певица. Празничното настроение се пренесе и по време на надиграването на трите танцови състава “Златни пендари”, “Родолюбие”, “Фолклорна магия”, които се явиха за титлата “Най-добри български танцьори в Лондон”. Аплодисментите на публиката единодушно определиха, че голямата награда от 1000 паунда трябва да се раздели между трите състава, които показаха наистина виртуозни умения.

В неделния ден, Анелия намери малко време, за да се разходи до Бъкингамския дворец и до някои от знаковите забележителности в английската столица. Екип на телевизия “Планета” също беше във Великобритания с певицата и много скоро ще излъчи репортаж от музикалното събитие. 

КАТЕГОРИИ