Ангелина Милева: За мен музиката е изкуство без граници

Ангелина Милева: За мен музиката е изкуство без граници

Младата народна певица Ангелина Милева e специален гост в предаването “Бащино огнище”. От една година тя е изпълнител на музикална компания “Пайнер”, с което много се гордее. Вече има своята първа фолклорна програма със заглавие “Хоро се вие”, а като емблематична нейна песен се наложи “Бре, юначе” – автентична народна мелодия от Родопската фолклорна област.

“За мен музиката е изкуство без граници. Много се радвам, че се занимавам с музика. Това ме прави много щастлива! Освен, че изпълнявам народни песни, съм и ръководител на детска вокална група.”


През лятото, в красиви кътчета край язовир Кърджали, певицата засне своята нова фолклорна програма. Тя включва четири песни – “Еленко, моя дощерко” и “Заборило Яне” са стари автентични родопски песни, които е събрала в китка.

“Постарала съм се да ги изпълня с характерния родопски диалект. На снимачната площадка с мен бяха танцьорите от формация “Антик”, които направиха страхотна хореорграфия на песните ми“, споделя Ангелина Милева.

Заедно с Милко Калайджиев, Ангелина записа и снима популярната македонска песен “Бело лице имаш”.

“Поканата на Милко Калайджиев да направим този дует беше много приятна изненада за мен – казва Ангелина – Песента е весела и ритмична, а снимките с Милко бяха много забавни. През цялото време, освен че работихме, се забавлявахме заедно. Мисля, че се получи страхотен клип! Надявам се, да се хареса на всички зрители.”


Четвъртата песен от новата фолклорна програма на Ангелина Милева е авторска песен на фолклорна основа. Нейното заглавие е “Що е радост” и е едно хубаво Дайчово хоро от северняшкия край. Автор на музиката и аранжимента е Димитър Милев. Видеоклипът е заснет сред красивата природа край язовир Кърджали. Част от снимките са на лодка в самия язовир.
Ангелина Милева използва гостуването си в “Бащино огнище”, за да отправи своя поздрав за предстоящия Международен ден на музиката – 1-ви октомври.

“Искам да поздравя всички мои колеги с Международния ден на музиката и да им пожелая да продължават да творят, да имат вдъхновение и да радват зрителите на телевизия “Планета” с все по-хубави песни.”

КАТЕГОРИИ