Ангелина Милева разкрива “Що е радост”

Ангелина Милева разкрива “Що е радост”

В PlanetaTV Official в YouTube премиера направи музикалният филм “Що е радост”. Главна героиня в него е фолклорната изпълнителка Ангелина Милева, която разкрива интересни подробности за трите нови песни, които засне това лято.

“Направих в китка две хубави тракийски песни. Първата е “Отде дойде, мамо”, красива българска народна песен от репертоара на оркестър “Марица”. Видеото заснех в едно красиво кътче на Родопите, заедно с танцова формация “Антик”, с която работя от самото начало на моята кариера в “Пайнер”.

“Втората песен от китката, “Малка мома цвете брала”, също е от тракийската фолклорна област и е доста популярна. Красива, ритмична хороводна песен, която се пее на всички празници, на които съм била досега. И двете песни се приемат много добре от почитателите на българската народна музика. Изпълнявам ги по своите участия и на тях се вият едни кръшни, хубави народни хора”, не крие Ангелина Милева.


Третата нова песен е “Марийчице, гиздава девойко”, която една много харесвана родопска песен. Певицата е представя с нов аранжимент, дело на нейния съпруг Димитър Милев. Клипът е заснет в Родопите, край язовир Кирково. С роля в лентата се включва и синът на музикалното семейство, Александър, който свири на гайда. Песента се приема много добре от публиката за радост на изпълнителката.

КАТЕГОРИИ