“Армаган” - музикален филм за Христо Косашки

“Армаган” - музикален филм за Христо Косашки

Премиера в YouTube канала PlanetaTV Official направи “Армаган”, музикален филм за Христо Косашки. Поводът е 10-годишния му юбилей като изпълнител на “Пайнер”. Певецът признава, че през 2008 година с подписването на договора с музикалната компания сбъдва една голяма своя мечта. В “Армаган” Христо Косашки разкрива и един малко известен факт, а именно кой негов известен колега му помага.

“Това беше Веселин Маринов, на когото много благодаря. В “Пайнер” се договорихме да направя песни за цял албум и ако ги одобрят, да подпишем договор и да издадат албума. Така и стана. Аз не очаквах, че ще получа толкова положителна оценка от моите бъдещи продуценти. Нещата се задвижиха, аз бях щастлив и първият ми самостоятелен фолклорен албум “С песните на Христо Косашки” стана факт.”


Много от почитателите на българския фолклор, свързват Христо Косашки с легендарния народен певец Борис Машалов, но самият той не се счита за негов приемник.

“Започнах да се явявам в ефир с неговите емблематични песни “Заблеяло ми агънце”, “Вино пият 50 юнака”, “Дзън, дзън, Ганке ле”, “Мятало Ленче ябълка” и явно хората ме припознаха по този начин, макар че гласовете ни са много различни. На по-късен етап подбрах песни на Борис Машалов, които не са толкова популярни и ги записах за фонда на Българското национално радио и там те до ден днешен се излъчват в мое изпълнение.”


Миналата година на музикалния пазар излезе третият самостоятелен албум на Христо Косашки, озаглавен “Родино мила”.

“В него съм включил песни с родолюбиви послания, защото сме свидетели как българина залита по чуждата музика. Кръстих албума “Родино мила”, защото не ни е мила на всички и това е въпроса. Изключвам хората, които са отишли да си търсят късмета в чужбина, защото тук нямат препитание, но ми се струва, че тези, които са тук, недолюбват достатъчно България. Точно затова “Песен за България” съпътства всеки мой концерт. Тя не е хит, който ще взриви публиката, но идеята, която носи, се усеща от хората и те се радват, когато чуят тази песен.”


Изпълнителят не пропуска да изкаже благодарността си към музикална компания “Пайнер” за възможността, която му е дадена преди 10 години, защото за него това е един много ползотворен период.

“Успях да издам песни, които носят радост на почитателите на народната музика. Самият аз съм се учудвал, когато хората споделят с мен, колко харесват песните ми. Нашата публика се радва не само на песните, тя вижда в самия изпълнител нещо, което я зарежда и това означава, че ние не сме само един глас, една визия, а и имаме някаква друга връзка с тези хора, която е по-специална. Това ме прави щастлив и ме стимулира да продължа да творя. Радвам се, че именно “Пайнер” е компанията, която популяризира моите песни. Ефирът е голям, хората много харесват изпълнителите на нашата фирма и се радвам, че съм намерил място в нея!”

КАТЕГОРИИ