Атанасовден – празник умножен по 3 за Фамилия Стоеви

Атанасовден – празник умножен по 3 за Фамилия Стоеви

Днес е личен ден за фамилията на Атанас Стоев-Канара. Имен ден празнува не само той, но и неговия син, и внук – всички с името Атанас Стоев.

“В нашето семейство Атанасовден е един от най-големите и най-важните празници, казва Атанас Стоев-младши – Баща ми е работил много за това име!”.

А именитият му баща – ръководителят на оркестър “Канарите Атанас Стоев-Канара допълва:

“Дядо ми се казваше Атанас, аз съм Атанас, а съпругата ми Надя харесала името и решила да се затвърди и синът ни също да го носи. Когато извика “Наско”, все някой от двамата ще се обърне”, с усмивка казва той

.

Традицията продължава и с третия Атанас Стоев, първородния син на Джена и Атанас Стоев-младши. Така и днешния Атанасовден ще бъде по-тържествен и по-емоционален. За първи път тази година на имения ден на своя батко, татко и дядо ще бъде и малката Цветея. Джена стана майка за втори път миналата година, а сега тържествата ще бъдат в чест на цялата пораснала фамилия Стоеви.
2
В народните вярвания Св. Атанас е представен като властелин на снеговете и ледовете. И въпреки, че тази зима е необичайно топла и сняг няма, счита се, че от този ден нататък зимата започва да си отива. Телевизия “Планета” и музикална компания “Пайнер” желаят здраве, много късмет и щастие на всички именици на Атанасовден.

КАТЕГОРИИ