Ави Бенеди: По-интересно ми е да правя музика, отколкото да почивам

Ави Бенеди: По-интересно ми е да правя музика, отколкото да почивам

Ави Бенеди e специален гост на последното издание на този телевизионен сезон на предаването “Звездно”. Той разкрива актуалните новости за своите музикални проекти и как се сдоби с престижната австрийска награда “Златна плоча”.

“За мен беше много голяма изненада. Преди време направих песен за една изключително известна австрийска певица Jazz Gitti, със заглавие “Не се предавай”. Не след дълго ми се обади моят мениджър, който ми каза, че песента е един от най-големите хитове по радиата в Австрия. Интересното в случая е, че не просто получих наградата “Златна плоча”, а това кой ми я връчи. Получих я от името на Правителството на Австрия, което е голяма чест за мен. В деня на церемонията имах самолетен билет за България, но го отмених, за да получа лично своята награда.”


Певецът сподели пред “Звездно”, че има нов проект. Новата песен вече е записана, готова е от два месеца, на испански език е, страхотна, много весела, но все няма време да я заснеме, защото много колеги му се обаждат и искат песни от него. В този случай той оставя личните си проекти настрана и започва да работи за други. Прави песни за гръцки, арменски, азърбайджански и израелски изпълнители. В последните месеци са факт много международни проекти, в които Ави се изявява като композитор и аранжор - на две сръбски певици, на най-известния израелски рапър Subliminal. Неговата песен в момента е хит по радиата в Израел, дори и без видеоклип. Ави Бенеди направи песен и за Галена, а историята й е наистина много мила. Чуват се докато тя е в Америка и след като се връща на българска земя, веднага се срещат и при първо слушане атрактивната певица казва, че това е нейната песен. Така се сбъдва още една от мечтите на Ави, да направи песен точно за нея. Тази идея му идва още когато я вижда за първи път на нейно участие.

А относно отложената премиера на новата му песен, Ави отговоря така:

“Моите фенове ми пишат и ме питат, кога ще излезе новата ми песен. Казват, че могат да вземат участие в новия ми клип. Радвам се, че стъпих на българския музикален пазар и хората ме харесват, за мен това наистина е голямо удоволствие. Мога да кажа едно огромно благодаря, на Емилия, защото тя ме доведе в тази страна.”

За лятото и дали има планове за почивка, певецът отговаря с усмивка:

“Почивката ми е свързана с работа. Това е моят живот, не мога без да работя. По-интересно ми е да правя музика, отколкото да почивам.”

КАТЕГОРИИ