Ави Бенеди представя Loco в “Автограф”

Ави Бенеди представя Loco в “Автограф”

Тази седмица в “Автограф” гостува Ави Бенеди заедно с неговата спътница в живота, Севдалина Дякова. За няколко години, прекарани в България и благодарение на помощта от страна на Севи, певецът е успял да научи български език и вече свободно разговаря с водещата Галя Димитрова. Казва, че не му е било трудно, може би в следствие на опита, който има с изучаването на много други чужди езици. Оказва се, че езиците са негова стихия.

Поредното доказателство за това е появата на новия му албум със заглавие “Loco”, който съдържа песни само на испански език в латино ритми.

“За този албум се вдъхнових от първия испански филм, който в Австрия съм гледал като дете. Наскоро го гледах и в България. Казва се “Салса”. Много ми хареса и казах на Севда: “Искам да пея на испански.” А тя ми отвърна: “Ти си луд човек. Сега учиш български език, а искаш да пееш на испански!” Но за мен музиката няма граници”, разказва певецът.


Въпреки че Ави не знае испански, успява да запише този албум с лекота и вече получава много положителни отзиви за него. Тъй като най-често в една испанска песен се пее за любов, затова може би неслучайно Севда помага в писането на текстовете на песните от този проект.

“В този албум обаче песните не са само любовни. Имаме и тъжни песни, имаме песен за живота, обхванали сме всички житейски теми. Гледахме да сме разнообразни,” споделя Севи.


В “Автограф” двамата влюбени разказват как са се запознали и как е започнала връзката помежду им. Първата им среща на кафе се случва във Виена, където певецът живее, а Севи е две седмици в командировка по това време.

“Държах го малко в напрежение първата седмица. Отказвах му поканите, казвах му все, че имам много работа и съм заета. Но след третия, четвъртия отказ реших най-накрая да приема, защото той щеше да спре с предложенията.”

“И така на следващата седмица вече се видяхме на кафе и общо взето от тогава сме неразделни. Вече две години и няколко месеца. През това време разбрах, че Ави е добър човек. Много е мил, малко е разсеян, но това е нормално за всеки артист. Като цяло се разбираме много добре. Допълваме се и се подкрепяме,” казва още Севдалина в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ