“Автограф“ представя музикалните открития на Галин

“Автограф“ представя музикалните открития на Галин

В новия брой на “Автограф“ гостуват две млади и талантливи изпълнителки, обединени от любовта към музиката. Те са част от лейбъла на Галин – Alpha Music и само преди дни направиха своя дебют на голямата концертна сцена, на спектакъла “Планета на 18“.

“От толкова много време искам да направя това, които ми се случва и съм изключително щастлив, че освен че го правя, то е и успешно. Много съм доволен“, споделя Галин за новото поприще, на което се изявява и за своите млади, талантливи изпълнителки.

“Автограф“ представя отблизо Dessita и Диона, които тази есен завладяха публиката с общия си проект “Излъжи ме“. Момичетата са амбицирани да завладеят музикалния пазар в България и не се плашат от трудностите в професията:

“Когато правиш това, което обичаш, не е толкова трудно. Още повече, когато го правиш с любов и с желание, се улеснява целия процес – правенето на музика, снимането на клипове, участия и т.н.“, казва Dessita.


Диона разказва, че при нея нещата са стояли по по-различен начин, защото се е самопродуцирала през цялата й кариера до момента.

“Наскоро предприех тази крачка да започна съвместна работа с Галин. Сама усетих разликата след проекта “Излъжи ме“, тъй като ми беше много по-лесно с неговия екип. Друго е, когато имаш хора зад гърба си, още повече ако това са правилните хора. Когато се усетите, нещата се случват по много по-лесен и приятен начин“, казва Диона.

Dessita споделя пред водещата Галя Димитрова, че откакто се е родила, се занимава с музика.

“Аз съм пианистка от 5-годишна възраст и преди да стана част от Alpha Music, свирех на пиано. Започнах с пеенето на доста по-късен етап от живота ми, може би, когато бях в девети клас. Всъщност наскоро, защото в момента съм на 18 години“, с усмивка споделя певицата.

И Dessita, и Диона са забелязани от Галин в социалните мрежи и интернет пространството. Диона разказва, че тогава се е изявявала в съвсем различен стил от поп-фолка. Била е първата изявена хип-хоп изпълнителка, рапърка в България.

“Но честно да си призная, както се казва – пазарът определя търсенето и търсенето определя пазара. Аз не мога да налагам нещо, което не се търси толкова. Опитах се. Хората ме възприеха, но до една степен. Не можах да хвана масовата аудитория, която е на Балканите. Нека да бъдем реалисти, поп-фолкът си е най-харесвания стил в България и на Балканите. Затова реших да му се отдам и да комбинирам дори двата стила – хип-хоп и поп-фолк. Така както Галин стана популярен с това, че наложи собствен стил и с това проби. За себе си смятам да направя същото. Да наложа мой стил, който да е интересен на хората, който да изразява това, което аз обичам. Добра съм в хип-хопа и го съчетавам с това, което обичат хората, поп-фолка.“


Dessita разкрива, че когато е започнала да се занимава с пеене, не е била такава почитателка на поп-фолка.

“Реално това, което правех, беше да взема поп-фолк песен и да я представя на пиано с различно звучене, без поп-фолк ритми. Така дадената песен придобиваше звучене на балада, което на Галин много му хареса и се свърза с мен, за да ми предложи да работим заедно“, казва още Dessita в “Автограф“.

КАТЕГОРИИ