“Автограф” с Лазар с премиера в 18.00 часа

“Автограф” с Лазар с премиера в 18.00 часа

Новият брой на предаването “Автограф” с Лазар ще се излъчи премиерно в 18.00 часа по “Планета” ТВ и в 20.00 часа – по “Планета HD”, което е съобразено с новата програмна схема на двата канала. Певецът няма търпение да разкаже за най-новата си песен “Обичам те, ама не баш”, с която зарадва почитателите си преди по-малко от седмица.

“Това парче трябваше да излезе миналата година към края. Така се случи, че го оставих за по-нататък и ето, че му дойде времето. Да ти кажа честно, тогава не го усетих като момент, а и не бях в много добра кондиция на духа. Имах си някакви лични преживявания и не ми беше много-много да снимам видеоклипове.”


Музиката и текстът на песента отново са дело на Лазар, а аранжиментът е на един нов композитор, с който певецът работи отскоро. Той се казва Кристиян Иванов.

“Дори мога да кажа, че песента е по негова идея, защото той ми изпрати готов аранжимент и върху него измислих мелодията и текста, получи се много по-различно. Отново не е поп-фолк, а мога да кажа, че е тип модерно парче. Такава песен ми се правеше в момента”, казва Лазар.

Изпълнителят издава пред водещата Галя Димитрова, че следващият проект, върху който работи вече, ще бъде дело на Калин Димитров като аранжимент и той вече ще бъде в поп-фолк стилистиката, така че да има баланс и всички да са доволни.

Лазар разказва и как е стигнал до заглавието “Обичам те, ама не баш”.

“Според мен на всеки му се е случвала подобна ситуация – имаш си гадже, всичко е перфектно, но се обърква нещо и настъпва момент, в който да кажеш: “Направо ми идва да те убия.” Смятам, че всеки в своята връзка е имал такъв момент – обичаш другия, ама не баш. Толкова те дразни, че ти идва да го убиеш. Та цялата идея беше точно такава. Но въпреки това, всеки човек трябва да превъзмогва тези трудни моменти и винаги да търси най-доброто в една връзка. Но това при някои се получава, при други не. Има раздели, разлъки, за да има и песни после от типа “Обичам те”, “Липсваш ми” и т.н.”, с усмивка разказва певецът.


Лазар се е замислил за някои от следващите си проекти, да довери текста и музиката на друг негов колега.

“Смята, че в крайна сметка всеки един човек се изхабява малко или много, а и чисто за експеримент да разбера как другите ме виждат и възприемат, и какво биха ми написали. Предлагали са ми и до момента ми пращат много текстове на профила ми в Instagram. Даже не са професионални текстописци и композитори. Проблемът е, че много трудно се преоткривам в нещо, което не съм писал аз. За момента не съм намерил нещо, което да ми допадне чак толкова много като идея, но смятам, че ще дойде и този момент”, казва още Лазар в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ