“Бадем дърво” ни представи Петър Кираджийски

“Бадем дърво” ни представи Петър Кираджийски

Едно от новите попълнения в звездния отбор на “Пайнер” – Петър Кираджийски е подготвил три нови песни и видеоклипове към тях. Неговото официално представяне в телевизия Planeta Folk HD бе през пролетта с песните “Тези три неща” и “Айде да се земиме”, дует с Анна Вучова, с които участва във фолклорната програма “Празник в “Приказките” 2023”. Сега Петър Кираджийски ни поднася още от любимите си мелодии. В YouTube канала - Planeta Folk Official и в ефира на телевизия Planeta Folk HD премиера направи видеоклипа на песента “Бадем дърво”. За нея изпълнителят споделя:

“Песента “Бадем дърво”, която също е позната и под заглавието “Ай изникна ми бадем дърво” е от Македонската фолклорна област. Тя е много мелодична и в нея се разказва, че любовта е по-ценна от парите, а също и, че от любовта по-скъпо няма… Знам тази песента от много време и се радвам, че дойде този момент, в който мога да я представя в моя интерпретация в ефира на телевизия Planeta Folk HD.  Изпях “Бадем дърво” от сърце и се надявам тя да се хареса на моите почитатели и зрителите пред телевизионния екран.”

2
Освен песента “Бадем дърво” Петър Кираджийски засне и още две песни. Едната е популярна тракийска песен, а другата - авторска песен на македонска основа. Телевизия Planeta Folk HD ще зарадва с тях почитателите на фолклора през следващите месеци. Режисьор и на трите видеоклипа е Радослав Георгиев, в пред камерата застават и танцьорите Танцово шоу “Кабири”.
Есента на 2023 година за Петър Кираджийски е изпъстрена не само с нова музика, но и с много ангажименти като студент в Пловдивския университет. Той е в последния курс по магистърската си програма в специалността “Педагогика на обучението по музика”.

КАТЕГОРИИ