Български трибагреник от Антарктида в “Бащино огнище”

Български трибагреник от Антарктида в “Бащино огнище”

В новия брой на “Бащино огнище” ще отведем на официалната церемония в НИМ, на която председателят на Българския антарктически институт, проф. Христо Пимпирев, дари на музея българският трибагреник, занесен преди 30 години на Антарктида. Флагът се е развявал върху първата постройка, която полага основите на полярната ни станция на о-в Ливингстън през 1988 година.

Ще ви срещнем с Красимир Стоянов от Планинската спасителна служба, който разказва как да се подготвим за излет в планината и с какво трябва да се съобразим. Планините в България са гостоприемни през всички сезони на годината, но нека не забравяме, че за да се насладим на красотата им, трябва да бъдем подготвени, като си осигурим информация за избраните маршрути, за метеорологичните условия, както и да подходим отговорно и да пазим природата чиста.

Денис показва снимки от своето детство, за което има прекрасни спомени, които пази с любов и до днес. Голямото интервю в “Бащино огнище” е с Ави Бенеди и Етиен Леви, които представят своя дует “Някой ден”.

КАТЕГОРИИ