Балканите слушат хитове от “Пайнер”

Балканите слушат хитове от “Пайнер”

Тази седмица класацията Топ 5 PlanetaOfficial ще изненада зрителите на телевизионните канали “Планета” и Planeta 4K с подреждането на новите хитове, продуцирани от “Пайнер” и интересът към тях на Балканите. За база послужиха статистическите данни от популярните стрийминг-платформи Spotify, Deezer, Tidal, Apple Music, YouTube Music и др. Благодарение та тях ние ще представим петте най-слушани нови песни, познати от ефира на “Планета” не само в България, но и в Сърбия, Гърция, Румъния, Турция, Северна Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Хърватска и Словения.
Най-голям интерес слушателите на Балканите през декември са проявили към българо-гръцкия проект на Емануела и Kyriacos Georgiou – “Граници / Den Mporo”. С право песента е поставена под Номер 1, а Емануела вече получи предложение да я представи и на живо в южната ни съседка, когато епидемичните условия позволят това.

Второто място в Топ 5 PlanetaOfficial е за Галена и “100 живота”, а на трета позиция застава Преслава с “Беден в сърцето”. Интересен факт е, че именно Галена и Преслава са най-слушаните български изпълнители на Балканите и с песните си предизвикват най-голям интерес сред меломаните в нашите съседки. Топ 5 PlanetaOfficial продължава с два дуета - Цветелина Янева и Александър Робов заемат 4-тото място в чарта с “Минутите”, а Анелия и Денис Теофиков меломаните са поставили под номер 5 с техния хит “Милион”.

В класацията тази седмица сме изкушени да припомним и още два балкански проекта с участието на звездите на “Пайнер”. На голяма популярност в Гърция се радва песента на Giorgos Giasemis ft. Борис Дали – “Thelo toso na Rtheis / Толкова ми се иска да дойдеш”, а в Северна Македония и Сърбия вече си припяват “Imaš sve / Имаш всичко” на Ариа и Menil Velioski.

 

КАТЕГОРИИ