“Бащино огнище” разкрива за какво мечтаят звездите на “Пайнер” през Новата година

“Бащино огнище” разкрива за какво мечтаят звездите на “Пайнер” през Новата година

Деси Слава, Емилия, Росица Пейчева и Борис Дали са специални гости в Новогодишния брой на предаването “Бащино огнище”. Хубавите празници са повода да върнем Борис Дали в неговото детство. Той разказва, че има много мили спомени от това безгрижно време:

“Зимата постоянно бяхме навън, мокри от горе до долу. За Коледа и Нова година спазвахме обичаите – хвърляне на орехи, приготвяне на голямата трапеза с всичко, което традициите изискват. Майка ми и баба ми се грижеха за всичко това. Бил съм и сурвакарче. Сега и моите деца се включват в този ритуал – ходят, обикалят, а ние запечатваме тези моменти. Тези традиции според мен ще продължават, важното е да ги запазим, защото един народ без традиции, без история, без фолклор е слаб. А ние имаме всичко това и трябва да го запазим!”


За Емилия края на годината е свързан с много бляскави неща – елхата, играчките, изненадите...

“Аз съм позитивен човек и това, което си повтарям, не само в края на годината, а и по всяко време, е да сме живи и здрави! Всичко, което искаме, можем да го постигнем – трудно или лесно. Когато човек иска нещо и не се отказва, няма начин да не стане. На всички и на моето семейство пожелавам само това – да бъдем здрави!”


Деси Слава признава, че една от целите й за 2019-та година е появата на нейния фолклорен албум:

“Аз много обичам българския фолклор. Магията в него е толкова силна. Неведнъж съм казвала, че само българският фолклор може така силно да въздейства и дори чужденците да настръхват, когато го слушат. И може би българският фолклор е нещото, което ме кара да се гордея, че съм българка.”


“Край огнището” зрителите ще се срещнат с Росица Пейчева, която представя песните от новата си фолклорна програма:

“В началото на месец септември в Копривщица заснех новата си фолклорна програма “Моено сорце гори, не гасне”. Един проект, който направих с много голяма емоция, вдъхновение, желание и голям респект към нашия български фолклор.”

 

КАТЕГОРИИ