“Бащино огнище“ с предложения за пълноценно лято

“Бащино огнище“ с предложения за пълноценно лято

Лятото е любим сезон, който свързваме със слънце, море, купони, пътувания и много усмивки. Какво обаче трябва да знаем преди да тръгнем към избрания воден басейн ще научите в новият брой на “Бащино огнище“ от Антон Налбантов, директор дирекция “Водноспасителна служба“ към БЧК.

В предаването ще отбележим и 115-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, която честваме на 2 август. Бунтът избухва през 1903 година и се смята за връх в Национално-освободителната борба на българите от Македония и Одринско.

Дни след завръщането си от Великобритания, Поли Паскова споделя впечатления от своя първи концерт пред българската общност в Лондон.

“Ето, че се сбъдна една от големите ми мечти – да посетя Англия, където много българи живеят и работят - казва певицата – Истински щастлива се почувствах, когато видях как се извиха кръшни български хора. Разбрах, че в Лондон има повече от 30 български фолклорни групи, които вземат активно участие в международни фолклорни фестивали, на които представят България“.

Поли Паскова разказва, че в Лондон е останала една седмица, защото има много приятели, които са я очаквали отдавна.

“Успях да видя много от забележителностите - архитектурата, която силно ме впечатли. Особено старите кули, замъците, огромните мащаби, многото хора. Успях да видя Биг-Бен, да се возя с корабче по Темза. Отидохме и до Оксфорд, известен със своите 38 университета на световно ниво. Посетих и университета, в който е сниман филма за Хари Потър, но смело мога да кажа, че България ме привлича много по-силно. Желанието на много от хората, с които разговарях, е да се върнат в Родината, но очакват по-добри условия за работа и живот. Това, което успях да им кажа, и с което докоснах силно сърцата им е, че те са част от България, че неслучайно са родени на нашата земя и че ги очакваме да се върнат“, казва още изпълнителката.

В “Бащино огнище“ Поли Паскова разкрива какво за нея е почивка и издава в аванс, че на 13 август в Бургас ще представи с концерт песните от новия си албум “Изпращам ти ангели“.
Специални гости в предаването са още Веселин Маринов и Янко Неделчев.

КАТЕГОРИИ