Биляна и Христо Косашки с нов видеоклип

Биляна и Христо Косашки с нов видеоклип

“Дамян и Козма“ е озаглавен новият музикален проект, който Биляна и Христо Косашки предложиха като дует. Видеоклипът вече може да бъде гледан в ефира на телевизия “Планета Фолк“ и в официалния канал на медията в YouTube - Planeta Folk Official. Идеята за съвместна песен се ражда след общо участие на изпълнителите, на което те откриват, че гласовете им си пасват. Биляна отправя предложение към своя колега, а малко по-късно самият той създава музиката на “Дамян и Козма“. Аранжиментът е поверен на Светослав Лобошки, а текстът е създаден от Мария Маринова.
За първи път Биляна и Христо Косашки представят съвместната си песен на фестивала  “Пирин фолк“ 2017 и печелят овациите на публиката. И това не е случайно, защото именно в Сандански, според преданията, са живяли двамата светци – Козма и Дамян, лекували народа безплатно.
Красиво допълнение към мелодията е новия видеоклип, с който песента оживява в ефира на телевизия “Планета Фолк“. Кадрите са заснети в края на лятото от режисьора Радослав Георгиев. За да допълни въздействието той избира забележителни места в планината Витоша.

КАТЕГОРИИ