Близо три десетилетия с музикална компания “Пайнер”

Близо три десетилетия с музикална компания “Пайнер”

На 13 февруари 2019 г. се отбелязват 29 години от създаването на музикална компания “Пайнер”. За тези три десетилетия “Пайнер” бе компанията, която изгради реалния публичен образ на съвременната българска музика, какъвто го познаваме и харесваме – красив, ефектен и завладяващ. За това време компанията е работила с близо 300 имена от различни музикални жанрове – поп-фолк, поп, фолклор, рок, рап, класика и др. Присъствието на тези имена е определящо за появата на огромен брой нови песни и е показателно за припокриването на историята на музикалната компания и историята на новата БГ музика. В импресарския каталог на “Пайнер” има близо 60 поп-фолк изпълнители, а само преди дни към компанията се присъедини Таня Маринова. В процес на подготовка за своя дебют на голяма сцена са и още няколко нови имена. Най-добрите изпълнители и оркестри на българската народна музика също са част от “Пайнер”, както и имена от други музикални жанрове.

Най-популярният български музикален телевизионен канал си остава стартиралата през 2001 година, телевизия “Планета”. През 2007-та бе създаден и канал за българска народна музика – “Планета Фолк”, а през 2010 година отново с марката “Планета” се появи и първата българска HD телевизия. Официалният канал PlanetaOfficial в You Tube вече има близо 1 600 000 абонати. В него могат да се видят и видеоклиповете на “Пайнер” в UltraHD-4K стандарт, напълно в унисон със световните тенденции. Почитателите на поп-фолка могат да открият хитовете на изпълнителите на “Пайнер” в най-популярните стрийминг платформи в света – Spotify, Amazon, Google Play, iTunes, Deezer и др.

През тези три десетилетия се запази една от най-силните страни на “Пайнер” – верният път към публиката. Десетки хиляди зрители и до днес пазят прекрасни спомени от летните турнета на компанията. Всички концерти са достъпни и на телевизионния екран, и в интернет. Своя положителен принос за това добавят и дискотеките от веригата “Планета Пайнер Клуб”. Безспорно “Пайнер” се променя, следвайки новите технологии и музикалните тенденции. Непроменено остава едно – правото на всеки талант свободно да избира пътя за своето развитие.

“Винаги сме инвестирали в постоянство и перспектива, в техника и база, която да работи за нас години напред. Имали сме и късмет да получаваме правилното в точния момент”, споделя за медиите инж. Митко Димитров, собственик на компанията.

За тези почти три десетилетия в историята на “Пайнер” безспорно има още много за разказване и за припомняне. Една музикална компания винаги е дом и кръстопът на стотици съдби. По-важното е да гледаме напред към четвъртото десетилетие на музикална компания “Пайнер”, която все така уверено отстоява своето място в българската музикална реалност.

КАТЕГОРИИ