Борис Дали с планове за поне 10 живота напред

Борис Дали с планове за поне 10 живота напред

В ефира на телевизия “Планета” с успех се излъчва новият клип на Борис Дали “Аз избрах”, който по думите на певеца отчасти отразява неговия живот. Както мнозина знаят, мотоциклетите и самолетите са негова страст. В интервю за предаването “Фолкмаратон” Борис Дали сподели историята на песента ”Аз избрах”.

“Аз избрах” е кавър на една сръбска песен, композирана от Марта Савич, която в оригинал се изпълнява от Миле Китич. Те са семейство и двамата са уникални певци, но пък Марта му пише песните в последно време, което е много хубаво. Един приятел, който урежда авторските права, ми пусна тази песен, хареса ми мелодията. Доста я променихме, в оригинал е по-бавна, ние направихме малко по-бърза песен. Николай Пашев ми направи аранжимента, за текста се доверих на Росен Димитров”.


Относно успеха на дуета “Обичай ме” и признанието “Баладичен хит на годината” певецът философски заявява, че едно са очакванията, друго - реално какво ще се случи.

“Аз лично никога не съм очаквал някакви награди. Знаехме, че песента е хубава, че ще се хареса. Хората я оцениха и това е най-голямата награда. Имал съм такова чувство за много песни, пък те не са ставали хитове и затова вътрешното чувство вече го отделям настрани”.

За трио БИК и така очакваното продължение на хита “Палатка”, Борис Дали с усмивка говори.

“От пет години говорим за продължение на “Палатка” с Коце и Илиянчо, ама все не можем да се съберем и да я измислим. Онзи ден с Илиян си говорихме и той ми каза: “Хайде, да направим една нова песен”. Кога ще стане, не знам. Ние като се съберем, ни трябват поне два дни да се наговорим, да си кажем какво се е случило, какво, що и след това евентуално да се заговори за песен, много време ни трябва. По-хубаво някой композитор да ни я направи и да ни я даде, иначе ние трудно ще я измислим”.


В момента Борис Дали се готви за големия концерт на оркестър “Орфей”, който ще бъде на централния площад в Пловдив на 31 май. Той е един от 11 специални гости на “Земьо българска, Орфеева”. Певецът е много щастлив от тази покана, защото винаги е обръщал сериозно внимание на народната музика. В момента подготвя две нови авторски фолклорни песни.
Няколко дни по-рано, на 27 май, Борис Дали ще радва с песните си своите почитатели в Лондон.
В аванс разкрива, че за лятото е подготвил една нова песен, която пак е на Николай Пашев, а текстът този път е на Анастасия Мавродиева. Предстои скоро да влезе в студио и да я запише. 
Изпълнителят, който покори завинаги почитателите на попфолка още с първото си парче “Пиян”, описва себе си така:

“Имам много хобита, аз съм човек, който не може да стои на едно място, винаги се занимавам с нещо. Планове имам поне за още 10 живота напред. Не скучая изобщо”.

КАТЕГОРИИ