България пое председателството на Съвета на ЕС

България пое председателството на Съвета на ЕС

Напълно в унисон с най-актуалното събитие за страната ни тази година, Председателството на Съвета на ЕС, “Бащино огнище” повежда зрителите по пътя, който европейските лидери ще изминат за официалната церемония на откриването. “Съединението прави силата” е девизът на българското европредседателство, който е свързан с историята на страната ни, но същевременно отразява и идеята за обединена и солидарна Европа.

Като друг символ на българската духовност можем да определим и българския храм “Свети Стефан” в Истанбул, който на 7 януари, след цялостна реставрация, бе официално открит и преосветен. Премиерите на България и Турция - Бойко Борисов и Бинали Йълдъръм, турският президент Реджеп Ердоган, патриарх Неофит и Вселенският патриарх Вартоломей присъстваха на събитието. Желязната църква „Свети Стефан“ е с архитектура без аналог в света, изградена е от около 600 тона метал от родолюбиви цариградски българи след Освобождението.

Традиционно място в предаването намират празниците през януари – Антоновден, Атанасовден, и рождените дни на звездите на “Планета Фолк” ТВ.
На 18 януари три поколения именици в семейството на ръководителя на оркестър “Канарите” – Атанас Стоев ще се почерпят за здраве. Най-малкият представител на фамилията, синът на Джена и Атанас Стоев-младши, ще има първия си имен ден.
На 15 януари рожденик е Славчо Александров, ръководителят на оркестър “Пловдив”.

Музикални гости в предаването тази седмица са Емануела и нейният малък син Димитър, както и ръководителят на оркестър “Плам”, Пламен Димитров, който представя новите песни в репертоара на формацията.

КАТЕГОРИИ