Честит Архангеловден

Честит Архангеловден

Според християнската религия, седем са първенствуващите ангели, наречени архангели, които стоят край Бога и всеки един от тях има своя мисия. Един е „известител на тайните човешки“, друг е „церител на недъзите“, а Архангел Михаил е „пазител на душите и борец против злото“. Затова често е рисуван с огнен меч и копие, с което пробожда дявола.

Днес своя имен ден празнуват всички, които носят имената: Ангел, Ангелина, Архангел, Гавраил, Емил, Емилия, Милена, Михаил, Огнян, Пламен, Радко, Радостина, Райко, Райна, Рангел, Рафаил, Руска, Руслан, Серафим и др.
Именици има и в музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета”. За здраве и късмет с радост на днешния ден ще почерпят народната певица Ангелина Милева и композиторът Пламен Димитров. Към тях ще се присъединят акордеонистът Емил Узунски, Емануела и Емилия, както и Райна, Радко и Милко Калайджиев.

“Св. Архангел Михаил – закрилник, воин, лечител... Всеки трябва да го има за приятел“ - споделя с усмивка Милко Калайджиев.

Певецът разкрива, че е кръстен на своя дядо и винаги посреща този ден с позитивна нагласа и хубави чувства. Той се старае да гледа живота от веселата страна, защото следва съвета на своята баба, живяла до 103 г., която му е казвала:

“Не се ядосвай момчето ми, защото от ядовете и кахърите идват болестите“.

Екипът на “Пайнер” и “Планета” изпраща на всички именици поздрави за техния празник и им пожелава: Бъдете здрави, щастливи и успешни!

КАТЕГОРИИ