Честит Никулден!

Честит Никулден!

На 6 декември православната църква чества деня на Св. Николай Мирликийски Чудотворец - покровителят на моретата, моряците и рибарите, патрон на търговците и банкерите, а според вярванията той помага на младите хора да се оженят. Никулден е празникът и на Бургас, чиито жители са избрали Св. Николай за свой небесен покровител. На Никулден именици са всички, които носят името на светеца, а сред изпълнителите на музикална компания “Пайнер“ също има празнуващи. Това са Нелина, Екстра Нина, Нели Узунска, Николай Славеев и Карлос, чието рождено име е Николай.
Изпълнителите ще спазят традицията и със сигурност ще направят богата трапеза, на която ще присъстват задължителните рибни ястия. Нелина ще отпразнува имения си ден с приятели. Певицата е кръстена на дядо си Никола и от дете свързва празника с уникалния Никулденски шаран, приготвен от майка й. Николай Славеев пък ще посрещне празника в родната Сърница, на брега на язовир Доспат, където има къща. Певецът е запален рибар и ще вдигне наздравица, както със семейството си, така и с приятели ловджии и рибари. Екстра Нина днес ще бъде заедно с най-близките си и с приятели, за да отбележат както Никулден, така и  рождения й ден, който бе вчера. На празничния 6 декември Нели Узунска ще е в компанията на своето семейство и заедно ще отбележат Никулден в Родопите. Карлос ще посрещне гости в Пловдив и въпреки, че не е голям почитател на морските специалитети, певецът няма да пропусне да почерпи своите гости с традиционните за този ден рибни ястия.
Музикална компания “Пайнер“ и телевизия “Планета“ честитят имения ден на всички именици с пожелания за здраве, късмет и щастливи моменти!

 

КАТЕГОРИИ