Честит Никулден!

Честит Никулден!

Днес отбелязваме големият християнски празник Никулден. На 6 декември Православната църква чества деня на Св. Николай Мирликийски Чудотворец, покровителят на моретата, моряците и рибарите. Свети Николай е патрон и на търговците и банкерите. На Никулден именици са всички, които носят името на светеца, а от музикална компания “Пайнер” това са Нелина, Екстра Нина, Николай Славеев и Карлос, чието рождено име е Николай.

Тази година на празника Нелина снима своя дует с гръцкия изпълнител Йорданис Агапитос. Надява се в навечерието на Коледните и Новогодишни празници да изненада и зарадва своите фенове с нов видеоклип.
Николай Славеев ще отпразнува имения си ден с богата трапеза в родната Сърница, на брега на язовир Доспат, където има къща. Никулденският шаран ще улови лично той и ще го приготви по няколко различни рецепти.

Гостите му ще опитат и други деликатеси, които са негово дело – кайзер, телешка луканка, суджук, родопски картофи с масло и други вкусни изненади. Екстра Нина посреща Никулден в Истанбул, където живее, а Карлос ще почерпи за здраве близки и приятели в Пловдив.
Музикална компания “Пайнер”, телевизия “Планета Фолк” и “Планета” ТВ честият имения ден на всички, които празнуват с пожелание със здраве да носят своето име!

КАТЕГОРИИ