Честит Петровден!

Честит Петровден!

Преслава, Поли Паскова, Пепи Христозова, Пресила и солистката на орк. Орфей – Пепа Янева имат повод да почерпят днес, защото на 29 юни Православната църква отбелязва Петровден. Празникът е в чест на светците Петър и Павел, ревностни разпространители и защитници на християнството.
Петровден за Преслава е двоен празник, защото освен нея на този ден именик е и нейният любим мъж Павел Лазаров. За Поли Паскова хубавите емоции стартираха още на 22 юни, когато тя бе рожденичка, а за първи път го отпразнува в Лондон, където почти цяла седмица гостува на свои приятели.

“Петровден – голям и светъл християнски празник – споделя Пепи Христозова за своя имен ден в предаването “Бащино огнище“ - Празник и за моето семейство, защото именничките сме две – аз и моята майка Петранка. Кръстена съм на моята баба Пенка и с гордост нося името си. Посрещаме този празник с голямо уважение към светците Петър и Павел. По традиция на Петровден се коли кокошка и се приготвя с ориз. Така правим и ние. Спазваме традициите, пеем хубави песни и се веселим“


Пресила през последните години живее в Лондон със семейството си, но тези дни е в България и дори се похвали в социалните мрежи с успешно завършената магистърска степен по специалността “Музикална педагогика”!

“Новият млад учител е готов...“, шеговито написа под своя пост изпълнителката.


Тракийската народна певица Пепа Янева също спазва традициите и почита имения си ден, а това винаги е хубав повод да събере близки и колеги на празника.
Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета” поздравяват изпълнителите, които днес празнуват, както и всички именици, с пожелания за много здраве, успехи във всяко начинание и много щастливи мигове.

КАТЕГОРИИ