Честит рожден ден, Иван Паскалев!

Честит рожден ден, Иван Паскалев!

На 12 април е рожденият ден на Иван Паскалев, ръководителят на формация “Паскалев – Пловдив”. Тази година големият музикант ще отпразнува юбилей, а това е повод формацията да издаде нов албум. Музикантите финализират записите на мелодиите, които ще бъдат включени в диска и обещават, че скоро албумът ще бъде факт за радост на меломаните и  всички, които харесват авторските фолклорни мелодии на Иван Паскалев. За своя рожден ден виртуозът на цигулката си пожелава най-вече здраве, вдъхновение и много успехи на музикалната сцена. В седмицата на своя празник Иван Паскалев гостува в предаването “Бащино огнище“, където разказва за емблематичната “Чучулига“, композицията, превърнала се в негова визитна картичка:

“Където и да отидем, винаги се иска от мен да изпълня “Чучулига“. Създадох я в този вариант, който вие знаете, още преди доста години, а това е интерпретация върху едно балканско парче – “Чучулига“. Изпълнява се навсякъде в Балканите, а също и в много части от Европа. Направих го по този начин, за да е по-близко до българския народ, до българската душа. Така поне аз смятам и виждам, че се приема много добре този вариант, който аз създадох“, споделя Иван Паскалев.

Той изказва специална благодарност на своя син и неговите съученици от СМУ “Добрин Петков“ в Пловдив, които вземат дейно участие в клипа и благодарение на които зрителите могат да се насладят на толкова пищен и красив продукт.
Музикална компания “Пайнер“ и телевизия “Планета“ честитят рождения ден на Иван Паскалев с пожелания за здраве, щастие и още много хубави композиции, с които да радва ценителите на българската музика!

КАТЕГОРИИ