Честит рожден ден на Петър Кираджийски

Честит рожден ден на Петър Кираджийски
Слушай в Стрийминг Платформите

Днес рожденик е един от младите таланти в българския фолклор – Петър Кираджийски. Роден е на 7 ноември 1998 г. в Пловдив. Пее от малък, а от 16-годишен се занимава професионално с музика. Основното си образование получава в ОУ “Паисий Хилендарски” в Цалапица, а средното - в СУ „Св. Св. Кирил и Методий” - Пловдив с профил „Изкуства”. Негов преподавател в народното пеене е Здравко Мандаджиев. Получава Бакалавърска и Магистърска степен в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” със специалност „Музика” и „Музикална педагогика“.

Телевизия Planeta Folk HD тази пролет представи Петър Кираджийски на своята публика, а изпълнителят вече може да се похвали с цели пет нови заснети видеоклипа. Първите два – “Тези три неща” и “Айде да се земиме” бяха включени в програмата “Празник в “Приказките” 2023”, а само преди няколко дни бе премиерата и на най-новия клип на певеца – “Бадем дърво”. В следващите месеци зрителите на фолклорната телевизия ще видят още два видеоклипа - на популярна тракийска песен и на една авторска песен на македонска основа.
Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета” честитят рождения ден на Петър Кираджийски и му желаят успех в света на музиката!

КАТЕГОРИИ