Честит рожден ден на Георги Янев

Честит рожден ден на Георги Янев

Днес рожден ден празнува виртуозният цигулар и ръководител на оркестър “Орфей”, Георги Янев. Роден е в Асеновград и израства в музикантско семейство в село Златовръх. Заслугата за любовта на Георги Янев към цигулката е на неговия дядо, който е бил изтъкнат цигулар.Той пръв слага цигулката в ръцете на своя внук. От ранна детска възраст Георги Янев, е свързан с фолклора на България. Кандидатства и завършва средното музикално училище в Пловдив. През 1979 създава оркестър “Орфей”,който се утвърждава като един от най-добрите и обичани оркестри в страната за българска народна музика а също и за музиката на Балканите.

Със своите уникални импровизации и ненадминат стил Георги Янев бързо се доказва като,цигулар от световна класа. Оркестър “Орфей” участва в много надсвирвания и печели не една награди като така си спечелва любовта, уважението и признанието на стотици хиляди фенове в България и по света.
Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета” честитят рождения ден на Георги Янев и му желаят здраве, семейно щастие и вдъхновение за нови красиви мелодии.

КАТЕГОРИИ