Честит рожден ден на Янко Неделчев

Честит рожден ден на Янко Неделчев

Днес е голям празник за Янко Неделчев. Фолклорният изпълнител има рожден ден, а специално за своя личен празник събира приятели, колеги и роднини, за да ги почерпи за здраве.

“В семейството ми няма други изявени певци, но моя талант съм наследил от рода на майка ми, която е от Гоцеделчевския край. Моят дядо, който е преселник от Северна Гърция, е бил много добър певец. Майка ми също пее много хубаво. Когато бяхме малки с моя брат, тя ни е пяла много, но не е певица и никога не e имала такива амбиции.”, спомня си Янко Неделчев.

Певецът не крие, че всички песни изпълнява с много любов и чрез тях се опитва да пренесе българските корени от миналото в днешния ден. Така младите хора да заобичат нашия фолклор, да му се радват и да го пренасят в следващите години. За себе си казва:

“Израснал съм с авторските песни от Валандово и нашите стари македонски песни. Има много песни, които харесвам и изпълнявам като “Охридското езеро”, “Тамбуро моя”, въобще песни, останали във времето…”

2024 година за Янко Неделчев ще бъде доста натоварена с музикални проекти и ангажименти, което може само да го радва. Фолклорният изпълнител вече записа няколко нови песни, а в началото на лятото ще направи и оригинални видеоклипове на тях. Така отново ще зарадва почитателите на народната музика с красиви и вълнуващи мелодии.
Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета” вдигат наздравица за рождения ден на Янко Неделчев и му желаят още дълги години да радва публиката с красивия си глас.

КАТЕГОРИИ