“Да се събудиш до мен” – новият сватбен химн

“Да се събудиш до мен” – новият сватбен химн

Веселин Маринов с право е определян като любим изпълнител на няколко поколения българи. Песните му се пеят, както в концертните зали и по площадите, така и на най-съкровени празници. И ако до скоро Веселин Маринов избираше да ги представя предимно от концертната сцена, то в последните години не може да устои на поканите лично да зарадва хората в техния бляскав сватбен ден. А оказва се, че наред с танцувалните песни в репертоара му като “Лятна жълта рокля” и “Един миг от Рая”, особено място заемат и баладите, а сред тях – “Да се събудиш до мен”.

“Песента е много любовна и нямам възприятие за място някъде из света. Радвам се, че песента стана голям шлагер и обичана мелодия. Преди не бях канен на сватби, но сега се поздравяват много с тази песен. С нея пробих на българските сватби и се превърна в сватбен химн”, споделя певецът в телевизионно интервю.

2
Голямото предизвикателство за Веселин Маринов тази пролет е участието му като жури в шоуто за имитации “Като две капки вода”. Точно тук той бе поставен в особеното положение - да наблюдава и коментира имитация на своя образ от страна на Наско от Б.Т.Р. с една от емблематичните песни от репертоара си - “Да се събудиш до мен”.

“Вълнувам се и изстрадвам всяка една песен. Моята песен, която изпълниха е много трудна. На пределни тонове, с огромен диапазон, с две модулации. Това е песен, за която е необходимо време да се възстановиш. Освен това аз съм голям почитател на Б.Т.Р. и Наско. Не спирам да ходя на техните концерти и знам всичките им песни. Стана ми много приятно, когато разбрах, че той ще ме имитира“, казва Веселин Маринов.

Със сигурност песента “Да се събудиш до мен” ще бъде включена в програмата и на стартиращото от 2 април ново Национално турне на Веселин Маринов. То започва от Козлодуй. На 3 април срещата с публиката е във Враца, на 4 и 5 април – в Монтана и на 6 април – в Етрополе. След това, на 17, 18 и 19 април концертите продължават в сърцето на Розовата долина – Карлово, Сопот и Казанлък.

КАТЕГОРИИ