Дамян Попов влиза в театрален спектакъл

Дамян Попов влиза в театрален спектакъл

Дамян Попов с удоволствие разказва за новата си песен “Копакабана”, която се появи преди броени дни. Радва се, че се възприема много добре от публиката и не крие, че има много големи очаквания за този проект.

“Песента е съвместна с Анелия и мисля, че това беше една интересна и очаквана комбинация. Не е нещо, с което ще изненадаме хората твърде много. Повечето от зрителите знаят, че ние сме много близки. Познаваме се още от годините, когато кандидатствахме в Консерваторията и винаги са ни питали няма ли да направим нещо заедно. И винаги сме отговаряли: “Когато му дойде времето и усетим, че това е нашата песен.” Песента е модерна, мелодична, в крак със световните тенденции в музиката в момента, защото латино музиката е заляла света. Решихме, че един реге тон ще ни се отрази добре и на двамата в репертоарите.”


Дамян Попов се радва, че най-накрая работи с Анелия, защото за него тя е емблематично име за българската музика като цяло. Знае, че тя има нюх за хитове и е бил сигурен, че няма да сбъркат, ако направят нещо заедно. А тя е била категорична, чувайки демото на “Копакабана”, че това е хит.

“Със сигурност това е съвременното модерно звучене, което искат хората. Ние наблюдаваме непрекъснато какво се случва на запад в музикалния бизнес, какво се случва и у нас. В момента мелодиката е малко на по-заден план. Набляга се повече на текстовете, на рапиране. Ние гледахме да има баланс - и мелодия, и леко рапиране”, казва Дамян.

Пред водещата Галя Димитрова певецът разкрива, че в момента  подготвя още няколко нови проекта. За следващия казва, че е един много голям експеримент лично за него.

Той е в дует с Миа и ще бъде саундтрак към театралната постановка “Тя, той и още двама-трима”. Главната роля се изпълнява от Аня Пенчева. Освен нея на сцената се появяват Ненчо Илчев, Тончо Токмакчиев, Сашо Кадиев и още други големи имена от родния театър.

“Ние бяхме поканени от режисьора Богдан Петканин и от продуцента на постановката да направим песен към самия спектакъл и за нас това е много голямо предизвикателство. Ще направим и видеоклип към песента. Мисля, че ще е най-добре да го снимаме на самата сцена пред декорите на постановката, за да можем да потопим зрителите в атмосферата на това, което ще се случва. Това е много интересна комедия, разказваща за една дама, която непрекъснато търси мъж в живота си и когато го намира, той умира. Надявам се, да се получи нещо много интересно.”


Дамян Попов работи и по още два проекта. Единият е готина тупалка, както я определя той. А другия е невероятна балада, написана от Калин Димитров.

“Грехота е да мине годината без да имам песен от Калин Димитров. Така че и тази година той се отчете и то по блестящ начин. Песента е много красива. Тя не е съвсем балада, а е по-скоро в мидъл темпо. Но мисля, че ще стане нещо много интересно. И дуетната половинка отново ще е изненада, защото има фючъринг в песента”, казва още певецът в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ