Данна гастролира в Чикаго през септември

Данна гастролира в Чикаго през септември

Чикаго е трeтият по население град в САЩ след Ню Йорк и Лос Анджелис. В него живеят повече от 2,7 милиона жители, което го прави най-големия град в щата Илиноис. Повече от 120 хиляди са и българите, които живеят в града и околните сателитни градчета, а това е най-голямата българска диаспора зад граница. В едно от предградията на Чикаго, Хайланд Парк, през 2004 г. е родена и младата музикална надежда на “Пайнер” - Данна. Тази есен певицата ще се завърне в родния град, но за малко и то като една от големите млади звезди на България.
2
Датата на концерта на Данна в Чикаго е 2 септември, а вълненията преди пътуването са големи, както за изпълнителката, така и за българите в САЩ.

“Била съм бебе само на 40 дни, когато сме се завърнали в България и досега не ми се е удала възможност да бъда в САЩ, затова много се вълнувам от това пътуване, не крие чувствата си Данна. – Искам да обиколя толкова много места в Чикаго, за които са ми говорили, да се срещна с нашите българи там и да им подаря незабравими мигове с хубави песни. Сега подготвям репертоара си за това пътуване през Океана, включвам и много песни, които са любими на мен, но и на много наши сънародници.”

3
Това лято бе особено вълнуващо за Данна. В края на май отпразнува своя абитуриентски бал, наблегна над книгите и успешно бе приета за студентка в Пловдивския университет, специалност “Мениджмънт”. Наред с това програмата й цяло лято изобилства с концертни изяви и участия в клубовете на страната. Но за себе си успя да “открадне” малко време и с приятели да се отдаде на кратка почивка в Слънчев бряг и Лозенец.

КАТЕГОРИИ