“Дъще, дъще” – посланието на Светла Дукатева

“Дъще, дъще” – посланието на Светла Дукатева

В 11-ия ден на 11-ия месец от годината Светла Дукатева зарадва своите почитатели с нова авторска песен. “Дъще, дъще” е по музика и текст на Елица Петрова и аранжимент на Виктор Йорданов – Кардама. Режисьор, сценарист и оператор на видеоклипа е Радослав Георгиев. Това, което и зрителите в YouTube канала - Рlaneta Folk Official разбраха е, че песента е създадена за малката Мария Василева от нейната майка Елица Петрова, а Светла Дукатева по много мил и прочувствен начин успява да предаде посланието на авторката.
2

“Текстът на песента ми хареса още от първото прочитате, защото в моето семейство сме само жени - 5 поколения и смятам, че това е един уникален подарък, с който да зарадвам семейството си и всички родители на момиченца.”, разкрива Светла Дукатева. – “Създателката на песента също е певица и автор на много любими, както фолклорни, така и поп-фолк песни на мои колеги. Във видеото заснехме, малката Анджела Филип, която пък е дъщеря на Мис България 2017 г. Вероника Стефанова и е истинска наследница на майка си по красота, чар и талант пред камерата. Но най-щастлива съм от факта, че в клипа снимахме и моята баба, на която съм кръстена, Светла Синанева – жената, на която дължа много.”

Датата, която Светла Дукатева избира да представи песента и видеоклипа “Дъще, дъще” също не е случайна и не само, защото е огледална дата, за която се смята, че носи късмет на хората, но и точно тогава бе християнския празник Св. Мина, денят на светеца-покровител на семейството и майката. И има още една причина - на 11.11.2022 г. племенницата на певицата имаше рожден ден и навърши 12 години.

“Вярвам, че жената е опората на семейството и е истински дар във всеки дом да има женска рожба.”, категорична е Светла Дукатева.

КАТЕГОРИИ