“Дъжд капе“ на Мария и Магдалена Филатови очарова публиката

“Дъжд капе“ на Мария и Магдалена Филатови очарова публиката

Преди броени дни Мария и Магдалена Филатови представиха най-новия си музикален проект, народната песен  от Пиринския край - “Дъжд капе”. Премиерата на видеоклипа в официалния канал Planeta Folk Official в YouTube и в ефира на телевизия “Планета Фолк” бе повече от приятна изненада за почитателите на дуета, които побързаха да поздравят момичетата за новото попълнение в репертоара им:

“Чухме тази песен по време на едно наше участие и веднага ни грабна с хубавата си мелодия. Недко Маджиров направи един страхотен аранжимент, с типично за пиринския край звучене“, споделят Мария и Магдалена Филатови пред planeta.tv.


Силното въздействие на песента се допълва от красиво видео, което изпълнителките реализираха с режисьора Радослав Георгиев в родния си град. За снимачна площадка те избраха типичната за този край атмосфера на квартал Вароша в Благоевград. Специално участие в клипа има и професионална танцова формация “Майсторите на танца” с художествен ръководител Красимир Димитров, която допринася за пъстротата на кадрите. За визията на Мария и Магдалена Филатови се довериха на Борислав Соколов-Бони /грим/.
Двете сестри са много щастливи, че новата песен се харесва от почитателите на народната музика. Още повече, че само ден след телевизионната й премиера те успяха официално да я представят и пред публика, по врема на своя концерт в с. Драговищица, общ. Кюстендил.

“Гостите приеха “Дъжд капе“ много добре, някои от тях вече я знаеха от ефира на телевизия “Планета фолк“. Под звуците на мелодията се извиха кръшни хора и занапред тя ще бъде неделима част от нашата концертна програма“, разкриват Мария и Магдалена Филатови.

 

КАТЕГОРИИ