Дебютната песен на Радко Петков е с Анелия

Дебютната песен на Радко Петков е с Анелия

Ексклузивно за предаването “Гласовете на България”, Радко Петков разкри, че дебютната му песен в “Пайнер” ще е с Анелия. И това не е случайно, защото именно звездата на телевизия “Планета” беше певицата, с която младият талант пя в дует на финала на предаването “Гласът на България” и стана големия победител. Две години по-късно той е едно от най-новите попълнения в най-голямата музикална компания в България и се готви за своя дебют.

“Емоцията да пея с Анелия е уникална, защото тя е уникален човек. Наистина, не съм вярвал, че мога да се запозная с някой, който е постигнал толкова много и е запазил себе си толкова естествен. Усетих я много близо до мен. Има някаква емоционална връзка между нас, която ще ни помогне за дебютната ми песен. Да, тя ще бъде с Анелия. В момента работим по песента и се надявам в най-скоро време да я представим на хората. Мога само да издам, че е бърза и запеваема.”

 

Сред лятната прохлада на парка на двореца “Врана” Радко Петков разказва, че в началото доста се е колебаел, дали да участва на “Кастинг 2019” за нови таланти на “Пайнер”, но си е казал, че трябва да пробва и успял. Тази пролет той беше и абитуриент, но не е кандидатствал, за да има време да подреди приоритетите си.

“Мисля да продължа с образованието си, но тази година ще пропусна, за да мога да се подготвя по-добре. Ще кандидатствам народно пеене, поне такава ми е идеята, много ми се иска да ми се случи и да ме приемат в Пловдивската музикална академия. Със сигурност има много магия в българския фолклор, защото го усещам много в сърчицето ми. Любимата ми народна песен е “Не казвай, любе, лека нощ”.


Като всички, Радко Петков мечтае за бляскава кариера и не крие, че публиката го зарежда най-много.

“Много обичам да изляза на сцена и да видя хората. Аз им давам от моята енергия, но получавам двойно повече като почувствам щастието им от това, че аз съм на сцената и пея.”

КАТЕГОРИИ