Дебютният албум на Ангелина Милева е факт

Дебютният албум на Ангелина Милева е факт

“Що е радост” е първият самостоятелен албум на младата народна певица Ангелина Милева. За дебютния си проект тя е подбрала 13 композиции от различни етнографски области като най-много са тракийски, има също родопски, северняшки, шопски и др. 10 от песните са народни, а 3 са авторски. Двете са по текст на Ана Вълчева и музика на Димитър Милев, а една е по текст и музика на Хари Асенов. В “Що е радост” са включени и две дуетни песни. Македонската “Твоето бело лице” е с Милко Калайджиев, а родопската “Шинко льо, мъри хубава” е с Николай Славеев. Четири от песните са групирани в две китки. Едната е родопска и включва “Еленко, моя дощерко” и “Заборило Яне”, а другата е тракийска и е обединила мелодиите “Отде дойде, мамо, малка мома” и “Малка мома цвете брала”. Аранжиментите на всички песни са на Димитър Милев.

Ангелина Милева е един от новите гласове на народната музика, възпитаничка на НУФИ “Широка лъка”, ученичка на тракийската народна певица Диана Иванова. Ангелина има бакалавърска степен от АМТИИ Пловдив със специалност “Педагогика на обучението по музика” и магистратура от ПУ “Паисий Хилендарски”. Тя дебютира през пролетта на 2016 година в ефира на телевизия “Планета Фолк” с песента “Петко войвода”, включена в албума “Що е радост”, а само няколко месеца по-късно музикалната телевизия излъчи и първата самостоятелна фолклорна програма на Ангелина “Оро се вие”, която включва 5 песни от различни фолклорни области.

Въпреки, че е родена в Карлово и тракийската музика й е най-близка, певицата признава, че на особена почит за нея е и музиката на Родопите:

“Завършила съм като тракийска певица, но моят съпруг е от Родопите и така впоследствие страшно много заобичах родопската музика. Много се вълнувам, когато изпълнявам песни от този край. Мисля, че ми лежат на гласа, а и ми харесва да ги изпълнявам”, казва Ангелина Милева.

За радост на почитателите на певицата, всички нейни музикални композиции имат и видеоклипове, и могат да бъдат гледани, както по телевизия “Планета Фолк” така и в официалния канал Planeta Folk Official в YouTube. Дебютният албум на Ангелина Милева “Що е радост” може да закупите онлайн от eMAG или от всички магазини на “Пайнер” в страната.

КАТЕГОРИИ